Gerts spartips!

Hej alla vänner!

Jag tänkte faktiskt dela med mig av några av mina bästa tips när det gäller sparande i din privatekonomi. Utbildad ekonom som jag är så bör jag ju faktiskt veta ett och annat om ekonomi. Så är det så att ni är påväg att börja spara eller har gjort det länge utan något särskilt resultat – läs mina tips!

  1. Sparkonto! Det första man bör göra när man ska spara upp till en buffert är att skaffa sig ett sparkonto. Prata med din bank och se till så du får bra ränta och villkor på det nya kontot.
  2. Dyra stående kostnader! Ta dig tid att gå igenom alla dina avtal som du betalar kontinuerligt, så som försäkringar, elavtal, lån och liknande. Jämför dina avtal med marknadens, finns det rum för förbättring?
  3. Matkostnader! Många familjer och hushåll har idag maten som den absolut dyraste posten i den vardagliga budgeten, och så får det kanske vara, men jag kan garantera att den kan sänkas ytterligare bara genom ren planering. Det största problemet som vi gör idag är att handla lite varje dag, istället för att storhandla för hela veckan. Prova det!
  4. Behov och vilja! När man ska spara så gäller det att lyckas välja bort de sakerna som man faktiskt inte behöver. Att hålla koll på sina utgifter första månaden och sedan se över vad man kan välja bort inför nästa – att vilja ha något och att behöva något är sällan samma sak.
  5. Smålån är dyrt! En stor kostnad för många av oss är smålån och avbetalningar som ligger och tickar ränta månad för månad. Det som jag skulle rekommendera är att den som sitter i den situationen bör se över sina möjligheter för att samla sina lån, dvs. ta ett stort lån med bra villkor och betala av sina smålån. Med ett större lån med bra ränta så sparar man mycket varje månad.

Lycka till, allihop!

Businessman putting coin into the piggy bank; Shutterstock ID 76160650; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Businessman putting coin into the piggy bank; Shutterstock ID 76160650; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

 

 

no comments

Comments are closed.