Vidareutbildning inom socionomyrket

Jag tycker det är fantastsikst att så många inom socionomyrket vill fortsätta att utbilda sig. Jag tillhör dem som tror att det är viktigt för kropp och själ att få utvecklas och lära sig nya saker genom hela karriären. Arvin har gjort en undersökning som visar hur socionomer helst vill gå vidare i sina karriärer.
socionom
Som ni ser tycker mer än varannan tillfrågad att de gärna vill ha mer kunskap i samtalsmetodik. Samtalsmetodik handlar om hur ett samtal kan effektiviserars genom strategier och metoder. Svenskar är väldigt konflikträdda så jag förstår att det är populärt.

Ett ämne som det varit fokus på mycket i samhällsdebatten på sistone är våld i nära relationer. Oftast är det kvinnor som misshandlas av sina män. Det är oerhört vanligt och det är svårt att upptäcka det hela och det krävs oerhört mycket av socionomen.

Det är glädjande att så många socinomer vill vidareutbilda sig. Ingen tillfrågad anser att det inte behövs i en undersökning. Fast givetvis ansåg vissa det vara viktigare än andra.
För de socionomer med utbildning som vill prova på olika arbetsplatser så finns det dem som jobbar med bemanning av socionom och tillsätter tjänster runt om i landet. Spana in länken för mer information. Vi lär så länge vi lever och varje dag innebär ny kunskap.

Category: Finans, Annat | Tags: , , , | No comments yet


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *